Disneyland Parijs

Disneyland Parijs

Hier het foto album van onze reis naar Disneyland Parijs.

Disneyland Paris, eerst Euro Disney Resort en daarna Disneyland Resort Paris, is een attractiepark- en recreatiecomplex in Marne-la-Vallée, een stad in de banlieue van de Franse hoofdstad Parijs. Het park ligt ongeveer 32 kilometer ten oosten van het centrum van Parijs en ligt voor het grootste gedeelte in de Franse gemeente Chessy, in het departement Seine-et-Marne. Disneyland Paris is het vierde Disney-resort ter wereld en bestaat uit diverse onderdelen: twee themaparken: Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park, het uitgaansgebied Disney Village, een golfresort, zes Disney Hotels, twee Disney Nature Resorts en een aantal partnerhotels. Alle onderdelen zijn onderling verbonden met een uitgebreid wegennet en diverse gratis buslijnen. Jaarlijks heeft Disneyland Paris het hoogste bezoekersaantal onder de attractieparken in Europa.

Het complex werd op 12 april 1992 geopend als Euro Disney. Destijds bestond alleen het eerste park, dat toen Euro Disneyland heette. Tegenwoordig heet dit park het Disneyland Park. In 1994 werd het park hernoemd naar haar huidige naam. Op 16 maart 2002 werd het tweede park van het resort geopend: het Walt Disney Studios Park.

Wilt u meer informatie over touringcar verhuur? neem dan  contact met ons op tel: 085 400 75 75 of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Step 1 of 2
nl_NLNederlands